En ny dimensjon når det gjelder ytelse

Med nye Actros inntil 250 tonn har du et tungtransportkjøretøy som overbeviser på alle punkter. Den har akkurat den kraften du trenger for dine oppdrag. Dag etter dag. Og all slags bruk i tungtransport.

Fra motorer og kjølesystem via turboretarderclutch og 16-trinns girkasse til standard Mercedes PowerShift 3 sjalteautomatikk – alle komponenter i nye Actros inntil 250 tonn er for utviklet for høye ytelser og kjennetegnes av en spesielt robust, solid konstruksjon og høy pålitelighet.

De nye, momentsterke Euro VI-motorene spiller en avgjørende rolle. Med opptil 460 kW effekt, et maksimalt dreiemoment på imponerende 3000 Nm og et ekstra kjøleanlegg, er disse 6-sylindrede rekkemotorene det økonomiske grunnlaget for å dekke alle behov innen tungtransport. For at den enorme motoreffekten til Actros opptil 250 tonn skal være maksimalt tilgjengelig i enhver situasjon, leveres den med Mercedes PowerShift 3 som standard. I forbindelse med kjøreprogrammet »heavy« som er spesialutviklet for tungtransport og den finavstemte 16-trinns usynkroniserte girkassen, overbeviser den med meget raske og presise girvalg tilpasset den aktuelle kjøresituasjonen.

En annen avgjørende fordel med Actros inntil 250 tonn i tungtransport er den slitasjefrie turboretarderclutchen. Den gir mulighet for maksimal belastning under igangsetting og rangering med ekstra høye totalvekter og dreiemoment. Samtidig fungerer den også som en retarder og sørger for ekstra sikkerhet. Kort sagt; den presist avstemte kombinasjonen av motor, girkasse, sjalteautomatikk og turboretarderclutch sørger for at nye Actros inntil 250 tonn drar full nytte av effekten i så og si enhver kjøresituasjon.