Den største suksessen blant Europas tur- og ekspressbusser får en etterfølger:
Nye Mercedes-Benz Tourismo RHD


Stuttgart, 31. mars 2017

I mange år har den vært en klar nummer én blant høygulv-bussene:
Mercedes-Benz Tourismo RHD utgjør ryggraden i tur- og ekspressbussflåtene i hele Europa og i mange andre land. Nå nærmer etterfølgeren seg i bakspeilet: Mercedes-Benz viser for første gang noen glimt av den nye Tourismo RHD. Dobbeltdekkeren er nyutviklet rund baut, og vil bli tatt godt imot, ikke bare på grunn av komforten, men kanskje særlig som følge av maksimal lønnsomhet og sikkerhet. Nye Tourismo RHD får sin publikumspremiere på messen Busworld Kortrijk i Belgia i oktober i år.

Hartmut Schick, leder for Daimler Buses: "Nye Tourismo RHD er perfekt utformet for busselskapenes ønsker og krav, den setter en ny standard for lønnsomhet og sikkerhet, og den overbeviser med meget god komfort og brukervennlighet."

En skreddersydd høygulv-turbuss med merketypisk design

Skreddersømkonseptet er bevart, alt annet er nytt: Med fire modeller i tre lengder fra rundt 12 m til 14 m er nye Tourismo som forventet å få i business-segmentets viktigste størrelser. Med dette begrepet definerer Mercedes-Benz spennet fra den praktiske shuttlebussen til sightseeing- og langrutebusser/ekspressbusser og den komfortable turistbussen.

Nye Tourismo RHD utvider dette spennet og dermed sitt eget bruksområde ytterligere, blant annet som følge av et nytt motoralternativ. Motorene vil i fremtiden dekke hele spekteret fra den kompakte og lette sekssylindrede rekkemotoren Mercedes-Benz OM 936 med 7,7 l sylindervolum og 260 kW (354 hk) til den særlig kraftige nye toppmodellen med 335 kW (456 hk) fra den kjente OM 470 med 10,7 l sylindervolum. Tourismo RHD kan også tilpasses til de forskjelligste bruksområder, takket være to ulike cockpit-alternativer og et enda mer individuelt passasjerrom.

Helt ny er også designen til den nye høygulv-bussen. Med sitt karakteristiske ansikt og det spennende samspillet mellom former og linjer er det umiddelbart klart at den er en typisk Mercedes-Benz. I nye Tourismo RHD inngår form og funksjon i skjønn forening.

Et økonomisk mirakel av en tur- og ekspressbuss

Sett fra busselskapenes synspunkt er den fremragende lønnsomheten til nye Tourismo RHD det viktigste. Aerodynamikken er optimalisert i alle detaljer, noe som har senket luftmotstandskoeffisienten Cw til 0,33 - en uovertruffen verdi. Dette har resultert i en tydelig senking av drivstofforbruket og tilsvarende mye lavere utslipp.

Med nytt tilleggsutstyr, som for eksempel den forutseende tempomaten Predictive Powertrain Control (PPC) som nå for første gang kan leveres til Tourismo, kan forbruket reduseres ytterligere. I kombinasjon med lange serviceintervaller og omfattende servicer fremstår Tourismo RHD dermed som det reneste økonomiske mirakel blant tur- og ekspressbussene.

De nye assistansesystemene gjør den til sikkerhetseksperten i sin kjøretøyklasse

Også sikkerhetsnivået til nye Tourismo RHD setter standarden for kjøretøyklassen. I første rekke kommer her maksimal aktiv sikkerhet for å forhindre ulykker. I tillegg til det omfattende standardutstyret kan nye Tourismo RHD blant annet for første gang leveres med nødbremsesystemet Active Brake Assist 3 (tilleggsutstyr). ABA 3 gjenkjenner ikke bare forankjørende, men også stillestående hindringer, og iverksetter da full oppbremsing. Som seg hør og bør for en typisk Mercedes-Benz overoppfyller nye Tourismo RHD dermed allerede nå fremtidens lovbestemmelser.

Skulle det allikevel skje en ulykke, fungerer det patenterte sikkerhetssystemet Front Collision Guard (FCG) som effektiv beskyttelse av fører og forsetepassasjer ved en frontkollisjon. Påbyggets styrke og stabilitet er nok en gang forbedret og oppfyller kravene i det kommende EU-direktivet ECE-R 66.02.

Interiøret har fått ny klimaregulering og byr på høy reisekomfort

Sett fra passasjerenes synspunkt er reisekomforten i nye Tourismo RHD det viktigste. Komfortable stigtrinn og det lyse og vennlige interiøret i passasjerrommet hilser passasjerene velkommen. Et ytterligere høydepunkt er de nye Softline-setene: Det attraktive rutemønsteret på sitteflate og rygglene minner om overklassesedanene med stjerne.

Velværekomforten i nye Tourismo RHD omfatter også en tosoneregulering med helautomatisk regulering og to adskilte kretsløp for varme og klimaregulering. Den sikrer jevn temperaturfordeling i kjøretøyet.

Den nye høygulv-turbussen Mercedes-Benz Tourismo RHD kommer til å imponere både bedrifter, passasjerer og førere med maksimal lønnsomhet, sikkerhet, funksjonalitet og komfort.

På nett og i alle medier med Coach MediaRouter på reisen

Også nye Mercedes-Benz Tourismo kan fra fabrikk og i alle utførelser utstyres med Wi-Fi-ruter og antenne (tilleggsutstyr). Coach MediaRouter er utstyrt med to spor for SIM-kort på LTE-basis og med to USB-kontakter. Dermed kan brukeren under kjøring, i tillegg til å bruke internett, åpne medier fra en lokal database med sine mobile enheter.

Styre busser effektivt med FleetBoard

Telematikksystemet FleetBoard er også tilgjengelig fra fabrikk i nye Tourismo, noe som gir maksimal transparens i flåten for busselskaper. FleetBoard-tjenestene er modulbasert, spesielt utviklet for administrasjon av bussflåter og tilgjengelige over hele Europa. Med FleetBoard kan du identifisere og utnytte innsparingspotensialet i bussflåten.