Nye Econic fra Mercedes-Benz

Fremgang ved innovasjon

I over 125 år har navnet Mercedes-Benz stått for innovative kjøretøyer av høyeste kvalitet. Med våre krav til perfeksjon, bærekraft og banebrytende design, har vi nå produsert neste generasjon lastebiler: Nye Econic. Med det nye lavinnstegskjøretøyet har vi videreutviklet et unikt konsept for praktisk bruk for hverdagens harde krav. Enten det gjelder distribusjonskjøring eller for en rekke andre bruksmuligheter: Nye Econic gjør arbeidet mer effektivt og er forut for sin tid.

Alt taler for nye Econic:

Innovativt lavinnstegskonsept

Med kun to skritt inn i førerhuset: Econic gjør inn- og utstigningen lettere enn de fleste andre nyttekjøretøyer. Konseptet øker arbeidssikkerheten, gir mulighet for effektive arbeidsprosesser og bidrar til at mannskapet får en bedre hverdag. Denne konseptfordelen viser hvor alvorlig Econic tar arbeidssikkerheten. Og med store panoramavinduer møter den andre trafikanter alltid i øyehøyde. Lavrammekonseptet har også en annen fordel: Det gjør Econic til et spesielt påbyggsvennlig spesialkjøretøy.

Best mulig lønnsomhet

Ved utviklingen av den nye, moderne og masseproduksjonsutprøvde motorgenerasjonen fra Mercedes-Benz sto økning av lønnsomheten i sentrum. Resultatet ble: BlueEFFICIENCY power motorer og teknologi fører til opptil 4 prosent drivstoffbesparelse og opptil 40 prosent mindre forbruk av tilsetningsstoffet AdBlue. Nye Econic opprettholder den høye nyttelasten og motoreffekten er ytterligere økt. Høy pålitelighet, kortere ståtider, lengre serviceintervaller og reduksjon i reparasjons- og vedlikeholdskostnader gjør Econic enda mer lønnsom.

Imponerende effektivitet

Nye Econic tar ansvar. For Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY power-teknologien mer enn oppfyller Euro VI avgassnormen. Den kombinerer fremtidssikkerhet med høyest mulig effektivitet og miljøvern. BlueEFFICIENCY power omfatter innovative kjøretøyteknologier og tjenester som fører til mindre forbruk og dermed reduserte miljøbelastninger. Utslippene til nye Econic ligger pga. den nyutviklede avgassetterbehandlingen på kanten av av det som kan oppdages. De ligger under de tillatte verdier til den aktuelle Euro V utslippsstandarden som gjelder til 2014 med opptil 90 prosent. Enda mer miljøvennlig er Econic med naturgassdrift, som snart vil være tilgjengelig. Og Allison automatgirkassen med ny ECO-programvare gir bedre kraftoverføring, selv ved lave turtall. Det velprøvde lavgulvkonseptet med ergonomisk lavinnstegsførerhus og påbyggsvennlig ramme bidrar også til økt effektivitet for nye Econic. I tillegg til tekniske innovasjoner bidrar tjenester som Mercedes-Benz EcoTraining samt teknisk rådgivning til økt effektivitet.