Det installeres en programvareoppdatering for motorstyringen i bilen. Dette kan ta inntil en time.


  Arbeidet for å løse problemet utføres uten kostnader for kunden.


  Du trenger i første omgang ikke å gjøre noe.


  Vi informerer deg skriftlig dersom din bil omfattes av tilbakekallingen og det foreligger programvareoppdateringer for din bil.


  I skrivet vil vi be deg om å bestille time på et verksted. Programvareoppdateringene er ikke ferdige ennå, du kan derfor ikke bestille time før etter du har mottatt skrivet fra oss.


  Vi tilbyr et nettverktøy du som kunde kan bruke for enkelt å finne ut om bilen din omfattes av tilbakekallingen.


  Etter godkjenning fra KBA (det tyske biltilsynet) vil Daimler så raskt som mulig sørge for en programvareoppdatering av de aktuelle programmene. Vi vil informere kundene våre straks programvareoppdateringen er klar. Dette kan fortsatt ta noen måneder.


  I henhold til KBAs rettslige oppfatning må visse kalibreringer av funksjoner i bilens motorstyring endres. Daimler har lagt inn protest mot bestemmelsen fra KBA, og vil om nødvendig få avklart åpne juridiske spørsmål.


  For personbil gjelder dette utelukkende biltyper som oppfyller Euro 6b-standarden. Produksjonen av disse ble avsluttet senest slutten av mai 2018 eller tidligere.


  Også for varebil gjelder dette utelukkende biltyper som oppfyller Euro 6b-standarden som stort sett ikke lenger er i produksjon.


  For mange bilmodeller er det kun et bestemt produksjonstidsrom som omfattes av tilbakekallingen. Det er derfor ikke mulig å avgjøre om en bil omfattes av tilbakekallingen kun ved hjelp av modell- og motorbetegnelsen. Vi vil informere de berørte kundene straks oppdateringen er klar. Vi tilbyr et nettverktøy du som kunde kan bruke for å på en enkel måte finne ut om bilen din omfattes av tilbakekallingen.


  For biler i kompaktklassen (A, B, CLA, GLA) har Daimler AG helt siden mars 2017 tilbudt en forbedring av NOx-utslippene for en motorvariant (diesel-basismotoren 160d / 160 CDI / 180d / 180 CDI). Konsernet tilbyr også en programvareoppdatering for V-Klasse.


  På et nasjonalt dieselforum i Berlin 2.8.2017 ble det dessuten vedtatt en omfattende tiltakspakke som skal bedre luftkvaliteten i sentrumsområder. Allerede to uker tidligere hadde Daimler kunngjort utvidelsen av de løpende frivillige servicetiltakene (for kompaktklassen og V-Klasse) til å gjelde mer enn tre millioner biler. I mai 2018 overleverte KBA en instruks til Daimler AG ang. modellen Vito OM622 1,6-liters diesel Euro 6, der konsernet oppfordres til stans i førstegangsregistreringer samt tilbakekalling.


  Etter en konstruktiv diskusjon i det tyske departementet for samferdsel og digital infrastruktur (BMVI) i juni 2018 ble det avtalt at Daimler etter ordre fra myndighetene skal gjennomføre en utvidet tilbakekalling av omtrent 700 000 biler i Europa.


  Flesteparten av bilene skulle etter planen inngå i det annonserte frivillige servicetiltaket. Det annonserte frivillige servicetiltaket for biler som ikke inngår i tilbakekallingen, fortsetter som planlagt.
  Biler som omfattes av tilbakekallingen, er ikke lenger del av det frivillige servicetiltaket.


  Våre kunder informeres om bilen omfattes av den bindende tilbakekallingen eller det frivillige servicetiltaket.


  Biler som omfattes av tilbakekallingen, er selvfølgelig ikke lenger del av det frivillige servicetiltaket.

  Vi tilbyr et nettverktøy du som kunde kan bruke for enkelt å finne ut om bilen din omfattes av tilbakekallingen.


  Vi tilbyr et stort utvalg av ulike biler innen en og samme modellserie. De har blant annet ulik motoreffekt, girkassetype og firehjulsteknologi. Vi utvikler programvareoppdateringer for alle disse variantene. For fjorårets annonserte servicetiltak for mer enn tre millioner biler utvikler vi for eksempel flere hundre varianter.


  Endringene kan ha innvirkning på en rekke faktorer, og vi går derfor frem med største nøyaktighet. Testing og godkjenning av programvareoppdateringene er også tidkrevende.


  Våre kunder informeres skriftlig straks programvareoppdateringene er klare og kan installeres på våre verksteder.


  Vi vil komme med nærmere informasjon om gjennomføring av tilbakekallingen straks denne informasjonen foreligger.