Plug-in hybrid

fra Mercedes-Benz.

Ny dynamikk, effektivitet og rekkevidde for alle kjøretøysegmenter.

Teknologi enkelt forklart


Hva er en plug-in hybrid – alt om Mercedes-Benz sin ladbare hybridteknologi

Drivverkskomponentene: Innovativ teknologi i intelligent samspill for høyere effektivitet.

Teknologi enkelt forklart


Hva er en plug-in hybrid – alt om Mercedes-Benz sin ladbare hybridteknologi

Drivverkskomponentene: Innovativ teknologi i intelligent samspill for høyere effektivitet.

Dra horisontalt
 • Das Bild zeigt die Ladedose des Mercedes-Benz E-Klasse T-Modells.

  Lading av plug-in hybrid

  Prinsipielt kan en plug-in hybrid lades med vanlig stikkontakt. Som et betydelig raskere alternativ kan du bruke Wallbox fra Mercedes-Benz. Med denne vil kjøretøyet få tilbake til sin fulle elektriske rekkevidde innen kort tid. Hvis du ikke er hjemme, er offentlige ladestasjoner også en mulighet til å "fylle strøm" på kjøretøyet ditt.

 • Das Bild zeigt die Lithium-Ionen-Hochvoltbatterie des Mercedes-Benz E-Klasse T-Modells.

  Litiumion-høyvoltbatteri

  Et litiumion-høyvoltbatteri brukes som elektrisk energiakkumulator. Batteriet kan lades på en ekstern elektrisk energikilde. Denne batteritypen kombinerer høy energitetthet med lang holdbarhet og lite plassbehov. Ladingen utføres via en kjøretøykontakt på sideveggen eller i støtfangeren bak på kjøretøyet.

 • Das Bild zeigt das Getriebe inklusive Elektromotor des Mercedes-Benz E-Klasse T-Modells.

  Girkasse inkl. elmotor

  Elektromotoren kan brukes både som motor og generator. I motordrift brukes den til fremdrift, i skyvedrift og under bremsing gjenvinnes elektrisk energi som brukes til å lade litiumionbatteriet. Elektromotoren tilbyr maksimalt dreiemoment fra første øyeblikk, noe som gir en særdeles kraftig akselerasjon fra stillestående. Den svært effektive dreiemomentomformeren gir den vanlige høye startkomforten ved hybrid kjøring.

 • Das Bild zeigt das Vorderrad des Mercedes-Benz E-Klasse T-Modells.

  Bremsesystem med energigjenvinning

  Energigjenvinning er omdanning av bevegelsesenergi til elektrisk energi for delvis gjenvinning av bremseenergien i skyvedriften. Denne energien kan lagres i litiumionbatteriet og senere brukes av elmotoren til fremdrift eller av sekundærforbrukere i kjøretøyet (som f.eks. klimaanlegg).

 • Das Bild zeigt den Verbrennungsmotor des Mercedes-Benz E-Klasse T-Modells.

  Forbrenningsmotor

  Alt etter modell blir effektive bensin- eller dieselmotorer kombinert med hybridmoduler og batterier i forskjellige ytelsestrinn. Ved behov gir elmotoren forbrenningsmotoren et ekstra fraspark i akselerasjonen. Resultatet er kjøreytelser som kombinerer kjøreglede og komfort med minimalt forbruk og lavere lokale utslipp.

Bildet viser drivlinjen til Mercedes-Benz E-Klasse.
 • Lading av plug-in hybrid

 • Litiumion-høyvoltbatteri

 • Girkasse inkl. elmotor

 • Bremsesystem med energigjenvinning

 • Forbrenningsmotor

Effektivitet og forbruk


Lengre rekkevidde. Mer effekt. Mindre forbruk.

Effektivitet og forbruk


Lengre rekkevidde. Mer effekt. Mindre forbruk.

  Maksimal fleksibilitet takket være el- og forbrenningsmotor.

  Bildet viser Mercedes-Benz GLA forfra.

  Styrken til plug-in hybridmodellene er deres allsidighet. De kombinerer den nesten lydløse og lokalt utslippsfrie eldriften i byer med uavhengigheten og fleksibiliteten til forbrenningsmotoren på langturer.

  Lokalt utslippsfri kjøring.

  Bildet viser Mercedes-Benz CLA Coupé skrått ovenfra.

  Plug-in hybrider er en viktig milepæl på veien mot utslippsfri kjøring. Mercedes-Benz videreutvikler konsekvent den elektriske rekkevidden til sine plug-in hybridmodeller for å kunne tilby lokalt utslippsfri kjøring på hverdagslige avstander innen alle segmenter.

  Intelligent driftsstrategi med energigjenvinning.

  Bildet viser Mercedes-Benz B-Klasse sett på skrå bakfra.

  Den intelligente, rutebaserte driftsstrategien velger elektrisk kjøreprogram der det er mest fornuftig på ruten. Den tar hensyn til blant annet navigasjonsdata, topografi, fartsgrenser og trafikkforhold for hele ruten. ECO-assistenten hjelper føreren med å spare energi.

  Redusert forbruk gjennom målrettet lading.

  Bildet viser Mercedes-Benz A-Klasse sett fra siden.

  På grunn av den elektriske rekkevidden til de nye Mercedes-Benz plug-in hybridmodellene, kan du hovedsakelig kjøre elektrisk i byen og dermed redusere forbruksverdiene. Jo hyppigere du lader kjøretøyet og bevisst bruker den intelligente driftsstrategien med energigjenvinning, desto mer av kjøringen din vil være elektrisk og dermed bidra til å redusere forbrenningsmotorens forbruk.

  Plug-in hybrid diesel.

  Nærbilde av modellskiltet til Mercedes-Benz GLE 350 de.

  Ny dieselteknologi kombineres med den nyeste generasjonen hybriddrift. Lokalt utslippsfri mobilitet blir en følelsesmessig opplevelse, ledsaget av høyere effektivitet, bemerkelsesverdig kjørekomfort og den imponerende rekkevidden til dieselmotoren.

  Komfortabel kjøredynamikk


  Tiden er moden for nye opplevelser: Emosjoner og intelligens.

  Komfortabel kjøredynamikk


  Tiden er moden for nye opplevelser: Emosjoner og intelligens.

   Dynamisk kjøreopplevelse.

   Bildet viser Mercedes-Benz GLE SUV sett på skrå forfra.

   Ta del i den elektriske kjøreopplevelsen med umiddelbar respons og maksimalt dreiemoment fra første omdreining. Du vil umiddelbart bli vant til denne nye dynamikken og sette stor pris på den. I hvert fall etter at du har fått kjenne på kraften fra de to drivsystemene samtidig under akselerasjon.

   Kjent pålitelighet.

   Bildet viser Mercedes-Benz A-Klasse sett på skrå forfra.

   Våre ladbare hybrider kombinerer som drivsystem det beste fra to verdener, forbrenningsmotor og elmotor. Takket være det intelligente samspillet mellom de tekniske komponentene, kombinert med sikkerheten som kjennetegner Mercedes-Benz, oppfyller alle bilene kravet vårt om en mest mulig perfekt kombinasjon av forbrenningsmotor og elmotor.

   Lydløs eldrift.

   Bildet viser Mercedes-Benz A-Klasse sedan sett på skrå bakfra.

   Nyt den nye kjørefølelsen med spontan, kraftig akselerasjon og nesten lydløs kjøring. Begynn dagen avslappet med en helelektrisk tur uten motorstøy.

   Klimaregulering som standard via app.

   Bildet viser en visualisering av klimareguleringen via app.

   Nyt ditt eget favorittklima helt fra du setter deg inn. Forhåndsinnstill tid og temperatur for kupéluften og, avhengig av utstyr, setene – enten via Mercedes me eller på hovedenheten. Hvis du lader samtidig, opprettholdes også batterikapasiteten på starten av kjøreturen.

   Færre bremseinngrep på grunn av intelligent energigjenvinning.

   Bildet viser visualiseringen av energiflyten på mediedisplayet i Mercedes-Benz GLE.

   Ved hver bremsing får du litt lengre elektrisk rekkevidde. Under skyvedrift eller bremsing omdannes bevegelsesenergi til elektrisk energi som brukes til å lade batteriet (energigjenvinning). Den intelligente driftsstrategien støtter bremsevirkningen i trafikksituasjoner der bremsing er påkrevd, ved å øke energigjenvinningen.

   Rekkevidde og lading


   Mange veier fører til strøm – lademulighetene.

   Rekkevidde og lading


   Mange veier fører til strøm – lademulighetene.

    Alle lademuligheter i korte trekk.

    Bildet viser Mercedes-Benz E-Klasse sett på skrå forfra.

    Plug-in hybrider kan lades med vanlig stikkontakt. Som et raskere alternativ anbefales wallbox fra Mercedes-Benz. Med denne vil kjøretøyet få tilbake til sin fulle elektriske rekkevidde innen kort tid. Underveis tilbyr offentlige ladestasjoner muligheten til å "fylle på" strøm.

    Elektrisk og konvensjonell rekkevidde.

    Bildet viser det digitale kombiinstrumentet til Mercedes-Benz GLE.

    En optimal kombinasjon av elektrisk og konvensjonell rekkevidde oppnås med den intelligente, rutebaserte driftsstrategien. Avhengig av kjøresituasjonen velger den det elektriske eller konvensjonelle drivsystemet og optimaliserer dermed effektiviteten. Den tar hensyn til blant annet navigasjons- og trafikkdata samt fartsgrenser for hele ruten.

    Faktorer som påvirker rekkevidden.

    Bildet viser Mercedes-Benz A-Klasse sett fra siden.

    Den elektriske rekkevidden frem til forbrenningsmotoren starter, varierer etter kjørestil, ruteprofil og miljøforhold. I tillegg kommer forutseende kjøring med Eco-Score-visningen, intelligent energigjenvinning og seilefunksjonen. Sekundærforbrukere (f.eks. klimaanlegg) virker også inn på rekkevidden.

    *Den avbildede platen er ikke inkludert i leveringsomfanget til Mercedes-Benz wallbox.

    Lading med wallbox og Mercedes me Charge.

    Bildet viser Mercedes-Benz Wallbox.

    Mercedes-Benz wallbox er en ladestasjon som muliggjør rask, trygg og komfortabel lading hjemme. Med Mercedes me Charge får du tilgang til et mangfold av offentlige ladestasjoner i hele Europa, for eksempel på kjøpesentre eller ved veikroer.