Rask og ukomplisert lading på farten: Mercedes me Charge.

Mercedes-Benz A-Klasse sedan plug-in hybrid.

Rask og ukomplisert lading på farten: Mercedes me Charge.

Uansett hvor du måtte befinne deg: du finner utallige offentlige ladestasjoner gjennom navigasjonssystemet eller Mercedes me-appen:

Enten det er i parkeringshus i et tettsted, parkeringsplasser ved et supermarked eller langs motorveien. Disse offentlige ladestasjonene er vanligvis AC-ladestasjoner (vekselstrøm) med ladeeffekt på opptil 22 kW, der du kan lade bilen med mens du står parkert.

På langturer drar du nytte av et omfattende ladenettverk på rasteplasser og motorveiparkeringsplasser – dette inkluderer for eksempel ladestasjonene til IONITY. Disse hurtigladestasjonene har ladekapasiteter opptil 350 kW og kan lade bilen i løpet av svært kort tid, forutsatt at bilen støtter funksjonen.

Med Mercedes me App eller MBUX i bilen finner du offentlige ladestasjoner i nærheten eller ved reisemålet. Samtidig vil du motta viktig informasjon om f.eks. belegg på ladestasjonen, ladeeffekt, kostnader eller type støpsel.

Registrer deg én gang. Enkelt, fleksibelt – lad hvor som helst.

Mercedes Me ladekort.

Registrer deg én gang. Enkelt, fleksibelt – lad hvor som helst.

Med Mercedes me Charge får du tilgang til et av de største ladenettverkene i hele Europa, med ladestasjoner som f.eks. befinner seg i byen, på kjøpesentre, ved hoteller eller veikroer. Mercedes me-appen viser eksakt posisjon, aktuell tilgjengelighet og pris for den valgte ladestasjonen. Denne informasjonen er også tilgjengelig i bilens MBUX og benyttes av Navigasjon med Electric Intelligence for å beregne en komfortabel og tidseffektiv rute som inkluderer ladestopp for helelektriske biler. Ved ladestasjonen autentiserer du deg via displayet i MBUX, Mercedes me-appen, Mercedes me Charge-ladekortet eller, hvis det er tilgjengelig for bilen din, via Plug &Charge. Betaling og fakturering av ladingen styres automatisk via Mercedes me Charge<p>Mercedes me Charge er en tjeneste fra Digital Charging Solutions GmbH.</p> gjennom informasjonen du har oppgitt.

I utvalgte modeller er autentisering via Plug & Charge nå også tilgjengelig for deg. Ladingen starter direkte så snart du setter inn ladekabelen, ingen ytterligere autentisering av kunden er nødvendig. Kommunikasjonen mellom bilen og ladestasjonen utføres direkte via ladekabelen.

Dine tariffmuligheter. Transparent og individuelt.

Dine tariffmuligheter. Transparent og individuelt.

Med Mercedes me Charge<p>Mercedes me Charge er en tjeneste fra Digital Charging Solutions GmbH.</p> får du månedlig tilgang til et av de største offentlige ladenettverkene allerede fra 0 kroner. Velg den tariffen som passer best til deg og dine behov, og dra nytte av de unike fordelene. Med Mercedes me Charge S, M og L har du tre ladetariffer å velge mellom – perfekt for dem som lader av og til og dem som lader hyppig. Du som kjøper av en ny helelektrisk Mercedes EQ kan nyte fordelene til tariff L gratis i ett år, siden du ikke må betale den månedlige grunnavgiften det første året fra første gangs aktivering. Du som kjøper av en ny Mercedes-Benz plug-in hybrid slipper den månedlige grunnavgiften for tariff M det første året.

EQS SUV som lader på en IONITY-ladestasjon.

Ideelt for deg som lader sporadisk

Mercedes me Charge S

Ideelt for deg som lader hyppig

Mercedes me Charge M

Ideelt for deg som lader mye

Mercedes me Charge L

Les mer

Kom frem uthvilt. Uansett om det er korte eller lange strekninger – Navigasjon med Electric Intelligence.

Mediedisplayet i Mercedes-Benz EQS.

Kom frem uthvilt. Uansett om det er korte eller lange strekninger – Navigasjon med Electric Intelligence.

Navigasjon med Electric Intelligence tar deg lett frem til reisemålet. Systemet beregner den beste ruten, samtidig som det tar hensyn til faktorer som ladenivå, vær og trafikkforhold, samt ladestopp hvis det er nødvendig.

Hurtigladestasjoner prioriteres for å gjøre ladestoppene så korte som mulig. Dessuten forberedes batteriet for ankomst til den planlagte ladestasjonen, slik at ladingen kan finne sted under mest mulig optimale betingelser. Når du ankommer ladestasjonen, får du konkret informasjon om nødvendig ladetid og blir varslet via Mercedes me App så snart bilens ladetilstand er tilstrekkelig til å fortsette turen – slik at du kommer raskest mulig frem. Dersom trafikksituasjonen er kjørestilen din skulle endre seg underveis, justeres de planlagte ladestoppene automatisk. Slik kommer du alltid frem uthvilt.

Green Charging – med god samvittighet. Grønt.

En animasjon av funksjonen Green Charging.

Green Charging – med god samvittighet. Grønt.

Når du lader via Mercedes me Charge i Europa, sørger Mercedes-Benz for påfølgende kompensering med strøm fra fornybare energikilder. Som et resultat reduserer du allerede i dag ditt personlige CO2-fotavtrykk og bidrar til det grønne skiftet.

Måten Green Charging fungerer på er relativt enkel: I et bestemt tidsrom analyseres den nøyaktige mengden strøm som er ladet via Mercedes me Charge.

Deretter kompenseres den brukte mengden med høykvalitets opprinnelsesgarantier for grønn strøm. En opprinnelsesgaranti bekrefter energiens opprinnelse og fungerer som en slags fødselsattest for elektrisitet fra fornybare energikilder. For å fremme miljømessige fordeler har opprinnelsesgarantiene flere funksjoner, som er fastsatt i form av et grønt sertifikat og tar sikte på økt utbygging av fornybare energikilder.

Hva er fordelene med IONITY?

EQS fra Mercedes-EQ ved en IONITY ladestasjon.

Hva er fordelene med IONITY?

IONITY er et fellesforetak mellom bilprodusentene Mercedes-Benz Group AG, BMW Group, Ford Motor Company, Volkswagen AG, Audi og Porsche. Det tar sikte på å realisere et nettverk av pålitelige og effektive hurtigladestasjoner langs europeiske hovedferdselsårer. Med en effekt på inntil 350 kW gir disse stasjonene kortest mulig ladetid. Og best av alt: alle IONITY-ladestasjonene er fullt integrert i Mercedes me Charge, som vanlig er tilgangen og betalingen veldig enkel via Mercedes me Charge.<p>Mercedes me Charge er en tjeneste fra Digital Charging Solutions GmbH.</p>

Kunder med tariffene Mercedes me Charge M og L drar nytte av rabatterte strømpriser i IONITY-nettverket.

Førstegangs EQS-kunder kan også bruke IONITYs hurtigladestasjoner gratis i ett år fra den første aktiveringen av Mercedes me Charge med "IONITY Unlimited". Vær oppmerksom på at dette eksklusive tilbudet bare gjelder for den første registrerte EQS-kunden og utløper for alle følgende brukere.

 

Spørsmål og svar.

 • Hvordan finner jeg en ladestasjon?


  Du kan enkelt finne en ladestasjon via MBUX multimediesystemet eller Mercedes me App. Tips: Bruk navigasjon med Electric Intelligence på langturer. En intelligent algoritme planlegger den mest tidseffektive ruten for deg, inkludert ladestopp.

 • Hvordan lader jeg på en offentlig ladestasjon?


  På ladestasjonen får du tilgang via Mercedes me Charge, helt enkelt via MBUX multimediesystemet, Mercedes me App, Mercedes me Charge-ladekortet eller når det gjelder utvalgte modeller, automatisk etter at du har koblet til ladekabelen takket være Plug & Charge. Følg instruksjonene på den respektive ladestasjonen for å starte ladingen.

   

 • Hva er Plug & Charge?

   

  Stikk til ladestasjonen. Stikk inn støpselet. Lad. Stikk ut støpselet. Stikk av. Så enkelt er det å lade med Plug & Charge. For autentisering med Plug & Charge er manuell autentisering via ladekort, app eller MBUX ikke lenger nødvendig. Kommunikasjonen mellom ladestasjonen og bilen fungerer automatisk og via Mercedes me Charge ladeavtalen som er lagret for bilen.<p>Tjenesten "Plug & Charge" er kun tilgjengelig for utvalgte kjøretøy.</p>

 • Hva er fordelene med Mercedes me Charge?


  Med Mercedes me Charge drar du nytte av maksimal brukervennlighet kombinert med høy fleksibilitet. Bruk et av de største ladenettverkene i verden med maksimal oversikt over kostnadene. Når du er registrert, har du tilgang til alle tilbydere i ladenettet til Mercedes me Charge. Mercedes me Charge<p>Mercedes me Charge er en tjeneste fra Digital Charging Solutions GmbH.</p> sørger for samlet fakturering og kostnadsoversikt.

 • Hvilken ladetariff passer best til meg?

   

  Hvilken tariff som passer best til deg, avhenger av dine individuelle ladebehov og vaner. Generelt sett er tariff S tenkt for kunder som hovedsakelig lader i wallbox hjemme eller på jobben. Tariff M er ideell for dem som regelmessig lader offentlig (f.eks. fordi de kjører lange distanser osv.). Tariff L er ideell for sjåfører som ønsker å dra nytte av fordelene med våre laveste faste priser per kWh.

 • For hvilke biler er Mercedes me Charge tilgjengelig?


  Mercedes me Charge er tilgjengelig i alle modeller av Mercedes-EQ samt i utvalgte plug-in hybridbiler. Ta kontakt med din Mercedes-Benz forhandler for ytterligere informasjon om det aktuelle tilbudet.

 • Hvordan bruker jeg Mercedes me Charge?


  Aktiver din Mercedes me-konto for å bruke tjenesten. I neste trinn kobler du til eller velger bilen din og aktiverer Mercedes me Charge-tjenesten i tjenesteoversikten i ladeområdet. Deretter inngår du ladeavtalen for Mercedes me Charge ved å lagre dataene dine hos partneren vår. Du kan se om ladekontrakten din er aktivert i Mercedes me-kontoen din. Du kan nå starte lading av bilen med appen eller MBUX multimediesystemet. Du kan også bruke Mercedes me Charge RFID-kortet eller Plug & Charge direkte på ladestasjonen. I Mercedes me-appen eller i bilens digitale instruksjonsbok kan du se en video om hvordan du registrerer deg. For å bruke Plug & Charge, såfremt tilgjengelig for din bil, må du aktivere denne tjenesten i serviceoversikten i menyen Charging.