Langs veien blir det stadig kortere mellom de offentlige ladestasjonene.

På bildet vises Mercedes-Benz EQC fra siden.

Langs veien blir det stadig kortere mellom de offentlige ladestasjonene.

Uansett hvor du befinner deg: Du kan lade bilen din på utallige offentlige AC-ladestasjoner (vekselstrøm) eller på spesielle DC-hurtigladestasjoner (likestrøm) som IONITY.

I tettbygde strøk finnes det allerede et bredt utvalg av offentlige ladestasjoner. Det kan være i parkeringshus, foran supermarkeder eller langs fortauet. Disse ladestasjonene tilbyr en ladeeffekt på inntil 50 kW og dermed muligheten til å lade bilen på kort tid. På langturer drar du nytte av et omfattende ladenettverk på rasteplasser og motorveiparkeringsplasser. Med en tilgjengelig ladeeffekt på inntil 350 kW trenger du ikke planlegge langvarige ladestopp.

Finn den raskeste ruten inkludert ladestopp.

Bildet viser mediedisplayet i Mercedes-Benz EQC.

Finn den raskeste ruten inkludert ladestopp.

Takket være navigasjon med Electric Intelligence er det ikke noe problem å dra på langtur med elbilen. Systemet beregner den beste ruten, samtidig som det tar hensyn til faktorer som ladenivå, vær og trafikkforhold, samt ladestopp hvis det er nødvendig. Hurtigladestasjoner prioriteres for å gjøre ladestoppene så korte som mulig. Når du ankommer ladestasjonen får du konkret informasjon om nødvendig ladetid og blir varslet via Mercedes me-appen så snart bilens ladenivå er tilstrekkelig til å fortsette turen - slik at du kommer raskest mulig frem.

Registrer deg én gang. Lad overalt. Med Mercedes me Charge.

Bildet viser Mercedes-Benz EQC skrått forfra.
Videoen viser hvordan du bruker Mercedes me Charge-kortet.
Se igjen

Registrer deg én gang. Lad overalt. Med Mercedes me Charge.

Med Mercedes me Charge får du tilgang til svært mange offentlige ladestasjoner i hele Europa, for eksempel i byen, på kjøpesentre, ved hoteller eller veikroer. Mercedes me-appen viser eksakt posisjon, gjeldende tilgjengelighet og pris for den valgte ladestasjonen. Denne informasjonen er også tilgjengelig i bilens navigasjonssystem og benyttes av navigasjon med Electric Intelligence for å beregne en komfortabel og tidseffektiv rute inklusive ladestopp for helelektriske biler. Du kan autentisere deg på ladestasjonen via visningen i MBUX-multimediesystemet, i Mercedes me-appen eller med Mercedes me Charge-ladekortet. Alt annet går automatisk via Mercedes me Charge.

Mercedes me Charge: Bidrag til energiovergangen med Green Charging

Bildet viser en animasjon av funksjonen Green Charging.

Mercedes me Charge: Bidrag til energiovergangen med Green Charging

Når du lader via Mercedes me Charge i Europa, sørger Mercedes-Benz for den påfølgende kompenseringen via strøm fra fornybare energikilder. Som et resultat reduserer du allerede i dag ditt personlige CO2-fotavtrykk og bidrar til energiovergangen.

Måten Green Charging fungerer på er relativt enkel: I et bestemt tidsrom analyseres den nøyaktige mengden strøm som er ladet via Mercedes me Charge. Den definerte strømmengden utlignes deretter med opprinnelsesgarantert strøm fra fornybare energikilder.

En opprinnelsesgaranti sertifiserer dermed energiens opprinnelse og fungerer som en slags fødselsattest for strøm fra fornybare energikilder. For å fremme miljømessige fordeler har opprinnelsesgarantiene flere funksjoner, som er fastsatt i form av et grønt sertifikat og tar sikte på økt utbygging av fornybare energikilder.

Hva er fordelene med IONITY?

Bildet visualiserer lading av Mercedes-Benz EQC på en IONITY ladestasjon.

Hva er fordelene med IONITY?

IONITY er et fellesforetak mellom bilprodusentene Daimler AG, BMW Group, Ford Motor Company, Volkswagen AG, Audi og Porsche. Det tar sikte på å realisere et nettverk av pålitelige og effektive hurtigladestasjoner langs europeiske hovedferdselsårer. Med en effekt på inntil 350 kW gir disse stasjonene kortest mulig ladetid. Og best av alt: alle IONITY-ladestasjonene er fullt integrert i Mercedes me Charge, som vanlig er tilgangen og betalingen veldig enkel via Mercedes me Charge.

På IONITY-ladestasjoner lader du til vanlige strømpriser: EQC-kunder drar nytte av en redusert strømpris ved å bruke Mercedes me Charge. Med IONITY blir fordelen ved elektrisk mobilitet tydelig også på lange strekninger.

Spørsmål og svar.

 • Hvordan finner jeg en ladestasjon?


  Du kan enkelt finne en ladestasjon via MBUX multimediesystemet eller Mercedes me-appen. Tips: Bruk navigasjon med Electric Intelligence.
  En intelligent algoritme planlegger og foreslår de mest tidseffektive ladestoppene.

 • Hvordan lader jeg på en offentlig ladestasjon?


  På ladestasjonen får du tilgang via Mercedes me Charge, helt enkelt via MBUX multimediesystemet, Mercedes me-appen eller Mercedes me Charge-ladekortet. Følg instruksjonene på den respektive ladestasjonen for å starte ladingen.

 • Hva er fordelene med Mercedes me Charge?


  Med Mercedes me Charge drar du nytte av maksimal brukervennlighet kombinert med høy fleksibilitet. Du kan lade ved utallige offentlige ladestasjoner og har full oversikt over kostnadene. Når du er registrert, har du tilgang til alle tilbydere i ladenettet til Mercedes me Charge. Mercedes me Charge sørger for den sentrale faktureringen og kostnadsoversikten.

 • For hvilke biler er Mercedes me Charge tilgjengelig?


  Mercedes me Charge er tilgjengelig i elbiler fra Mercedes-Benz i EQ-serien samt i utvalgte plug-in hybridkjøretøy. Ta kontakt med din EQ forhandler for ytterligere informasjon om det aktuelle tilbudet.

 • Hvordan kan jeg bruke tjenesten Mercedes me Charge?


  Aktiver din Mercedes me-konto for å bruke tjenesten. Deretter velger du bilen din og aktiverer tjenesten Mercedes me Charge i tjenesteoversikten. Deretter inngår du ladeavtalen med Mercedes Me Charge. Du kan nå starte lading av bilen med appen eller MBUX multimediesystemet. Du kan også bruke Mercedes me Charge RFID-kortet direkte på ladestasjonen. Du kan se instruksjonsvideoen om hvordan du registrerer deg i Mercedes me-appen eller i bilens digitale instruksjonsbok.