Langs veien blir det stadig kortere mellom de offentlige ladestasjonene.

Mercedes-Benz C-Klasse med plug-in hybrid.

Langs veien blir det stadig kortere mellom de offentlige ladestasjonene.

Uansett hvor du er på farten: via navigasjonssystemet ditt eller Mercedes me App finner du en rekke offentlige ladestasjoner for lading av bilen din.

Allerede i dag finner du et bredt utvalg av offentlige ladestasjoner på ulike steder: I parkeringshus i byen, på parkeringsplasser for kjøpesentre eller langs veien. Disse ladestasjonene er vanligvis AC-ladestasjoner (vekselstrøm) med ladeeffekt på opptil 22 kW, som du kan lade bilen med mens du står parkert.
På langturer drar du nytte av et omfattende ladenettverk på rasteplasser og motorveiparkeringsplasser – dette inkluderer for eksempel ladestasjonene til IONITY. Dette er vanligvis DC-ladestasjoner (likestrøm) med ladeeffekt på opptil 350 kW som gjør at bilen din lades på svært kort tid under ladestopp.

Finn den raskeste ruten inkludert ladestopp.

Et mediedisplay i EQS med Mercedes ladestasjoner.

Finn den raskeste ruten inkludert ladestopp.

Takket være navigasjon med Electric Intelligence er det ikke noe problem å dra på langtur med elbilen. Systemet beregner den beste ruten, samtidig som det tar hensyn til faktorer som ladenivå, vær og trafikkforhold, samt ladestopp hvis det er nødvendig. Hurtigladestasjoner prioriteres for å gjøre ladestoppene så korte som mulig. Når du ankommer ladestasjonen, får du konkret informasjon om nødvendig ladetid og blir varslet via Mercedes me App så snart bilens ladetilstand er tilstrekkelig til å fortsette turen – slik at du kommer raskest mulig frem.

Registrer deg én gang. Lad overalt. Med Mercedes me Charge.

Mercedes Me ladekort.

Registrer deg én gang. Lad overalt. Med Mercedes me Charge.

Med Mercedes me Charge får du tilgang til svært mange offentlige ladestasjoner i hele Europa, for eksempel i byen, på kjøpesentre, ved hoteller eller veikroer. Mercedes me App viser eksakt posisjon, aktuell tilgjengelighet og pris for den valgte ladestasjonen. Denne informasjonen er også tilgjengelig i bilens navigasjonssystem og benyttes av navigasjon med Electric Intelligence for å beregne en komfortabel og tidseffektiv rute inklusive ladestopp for helelektriske biler. Du kan autentisere deg på ladestasjonen via visningen i MBUX-multimediesystemet, i Mercedes me App eller med Mercedes me Charge-ladekortet. Alt annet går automatisk via Mercedes me Charge.

I utvalgte modeller er autentisering via Plug & Charge nå også tilgjengelig for deg. Ladingen starter direkte så snart du setter inn ladekabelen, ingen ytterligere autentisering av kunden er nødvendig. Kommunikasjonen mellom bilen og ladestasjonen utføres direkte via ladekabelen.

Mercedes me Charge: Bidrag til energiovergangen med Green Charging

En animasjon av funksjonen Green Charging.

Mercedes me Charge: Bidrag til energiovergangen med Green Charging

Når du lader via Mercedes me Charge i Europa, sørger Mercedes-Benz for påfølgende kompensering med strøm fra fornybare energikilder. Som et resultat reduserer du allerede i dag ditt personlige CO2-fotavtrykk og bidrar til det grønne skiftet.

Måten Green Charging fungerer på er relativt enkel: I et bestemt tidsrom analyseres den nøyaktige mengden strøm som er ladet via Mercedes me Charge. Den definerte strømmengden utlignes deretter med opprinnelsesgarantert strøm fra fornybare energikilder.

En opprinnelsesgaranti sertifiserer dermed energiens opprinnelse og fungerer som en slags fødselsattest for strøm fra fornybare energikilder. For å fremme miljømessige fordeler har opprinnelsesgarantiene flere funksjoner, som er fastsatt i form av et grønt sertifikat og tar sikte på økt utbygging av fornybare energikilder.

Hva er fordelene med IONITY?

EQS fra Mercedes-EQ ved en IONITY ladestasjon.

Hva er fordelene med IONITY?

IONITY er et fellesforetak mellom bilprodusentene Mercedes-Benz Group AG, BMW Group, Ford Motor Company, Volkswagen AG, Audi og Porsche. Det tar sikte på å realisere et nettverk av pålitelige og effektive hurtigladestasjoner langs europeiske hovedferdselsårer. Med en effekt på inntil 350 kW gir disse stasjonene kortest mulig ladetid. Og best av alt: alle IONITY-ladestasjonene er fullt integrert i Mercedes me Charge, og som vanlig er tilgangen og betalingen veldig enkel via Mercedes me Charge.

Mange eiere av Mercedes-EQ-modeller drar nytte av rimeligere energipriser i IONITY-nettverket i ett år som standard med tjenesten "IONITY: rabattert hurtiglading". Etter ett år kan den rimeligere tilgangen forlenges via Mercedes me Store, så du også på langturer kan lade til vanlige strømpriser.
Våre EQS-kunder kan også bruke IONITY hurtigladestasjoner gratis i ett år fra kjøpsdatoen med "IONITY Unlimited".

Spørsmål og svar.

 • Hvordan finner jeg en ladestasjon?


  Du kan enkelt finne en ladestasjon via MBUX multimediesystemet eller Mercedes me App. Tips: Bruk navigasjon med Electric Intelligence på langturer. En intelligent algoritme planlegger den mest tidseffektive ruten for deg, inkludert ladestopp.

 • Hvordan lader jeg på en offentlig ladestasjon?


  På ladestasjonen får du tilgang via Mercedes me Charge, helt enkelt via MBUX multimediesystemet, Mercedes me App, Mercedes me Charge-ladekortet eller når det gjelder utvalgte modeller, automatisk etter at du har koblet til ladekabelen takket være Plug & Charge. Følg instruksjonene på den respektive ladestasjonen for å starte ladingen.

   

 • Hva er fordelene med Mercedes me Charge?


  Med Mercedes me Charge drar du nytte av maksimal brukervennlighet kombinert med høy fleksibilitet. Bruk et av de største ladenettverkene i verden med maksimal oversikt over kostnadene. Når du er registrert, har du tilgang til alle tilbydere i ladenettet til Mercedes me Charge. Mercedes me Charge sørger for den sentrale faktureringen og kostnadsoversikten.

   

 • For hvilke biler er Mercedes me Charge tilgjengelig?


  Mercedes me Charge er tilgjengelig i alle modeller av Mercedes-EQ samt i utvalgte plug-in hybridbiler. Ta kontakt med din Mercedes-Benz forhandler for ytterligere informasjon om det aktuelle tilbudet.

 • Hvordan bruker jeg Mercedes me Charge?


  Aktiver din Mercedes me-konto for å bruke tjenesten. Deretter kobler du til eller velger bilen din og aktiverer tjenesten Mercedes me Charge i tjenesteoversikten. Deretter inngår du ladeavtalen med Mercedes Me Charge. Du kan nå starte lading av bilen med appen eller MBUX multimediesystemet. Du kan også bruke Mercedes me Charge RFID-kortet direkte på ladestasjonen. Du kan se instruksjonsvideoen om hvordan du registrerer deg i Mercedes me App eller i bilens digitale instruksjonsbok. For å kunne bruke Plug & Charge i biler med denne funksjonen må du også aktivere tjenesten "Plug & Charge".