En Mercedes-AMG GT skriver tallet 50 med spinnende dekk.

Mercedes-AMG 50 år.

Et halvt århundre med Driving Performance.

Mercedes-AMG 50 år.

Et halvt århundre med Driving Performance.

Høye ytelser, eksklusivitet, kjøreglede.

Bildet viser den imponerende hastigheten til to AMG Performance-biler på banen.
Bildet viser Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+ ved siden av "The Hammer", selve ursymbolet på AMG.
Bildet viser to Mercedes-AMG Performance Cabriolet som kjører i full fart i utkanten av en storby.

Høye ytelser, eksklusivitet, kjøreglede.

AMG – disse tre bokstavene er over hele verden ensbetydende med suveren ytelse, eksklusivitet, drivstofføkonomi og særdeles dynamisk kjøreglede. Bedriften som ble grunnlagt av Hans Werner Aufrecht og Erhard Melcher, feirer 50-årsjubileum i 2017. I løpet av dette halve århundret har Mercedes-AMG kunnet vise til mange gode resultater på racerbanen i tillegg til at de har utviklet helt unike gatebiler. De har befestet sin posisjon som fremgangsrikt sportsbil- og Performance-merke, noe de i aller høyeste grad fortsatt gjør.

"One man, one engine."

Bedriften med hovedsete i den tyske byen Affalterbach står for "one man, one engine"-filosofien hvor én mekaniker er ansvarlig for å skru sammen motoren på hver enkelt bil.

"One man, one engine."

Bedriften med hovedsete i den tyske byen Affalterbach er internasjonalt kjent for fremragende motorkompetanse. Dette gjelder ikke kun utviklingen av motorer, men også "one man, one engine"-filosofien hvor én mekaniker er ansvarlig for å skru sammen motoren på hver enkelt bil. Med nesten 100 000 leverte biler i 2016, noe som tilsvarer en økning på mer enn 40 prosent og den største modelloffensiven i bedriftens historie, startet AMG jubileumsåret med rekordtall.

Med stø kurs mot suksess – verden over.

Med stø kurs mot suksess – verden over.

Vår strategiske modellutvidelse har vært vellykket verden over, og vi kan se tilbake på et sensasjonelt år. 63-modellene begeistrer fortsatt bilentusiaster over hele verden og er fremdeles våre viktigste modellserier. Vår komplett egenutviklede AMG GT-serie har etterhvert vokst seg stor, noe som har befestet vår posisjon som sportsbilmerke. Samtidig danner det brede modellspekteret utgangspunktet for fortsatt bærekraftig vekst.

Bildet viser fire av dagens karakteristiske AMG Performance-biler, parkert ved siden av hverandre på racerbanen.

"Det er nå opp til oss å ikke bare feire suksessen til AMG, men også å være med på å skape fremtidens biler i en av bilhistoriens mest spennende epoker.“

Tobias Moers, styreformann for Mercedes‑AMG GmbH.

Bildet viser et av hjulene til Mercedes-AMG GT3 med gul keramisk høyeffektiv komposittbrems.
Bildet viser den imponerende fronten til Mercedes-AMG GT3.

2016 – en fremragende kundesportsesong.

2016 – en fremragende kundesportsesong.

Med 18 sammenlagtseire og ytterligere 32 pallplasseringer kan de internasjonale kunde- og Performance-lagene se tilbake på en suveren sesong med nye Mercedes‑AMG GT3 2016. Allerede i sesongstarten leverte løpsbilen GT3 solide resultater. I 24-timersløpet på Nürburgring i slutten av mai kjørte GT3 inn til det hittil beste resultatet i AMG kundesportsprogrammets historie. Både sammenlagtseier, pole position, raskeste rundetid samt plass to, tre, fire og seks er notert i motorsportens historiebøker.

Milepælene for Performance-merket.

Bildet viser noen av Mercedes-AMG Performance-modellene som i høy hastighet erobrer Spa-Francorchamps.

Milepælene for Performance-merket.

I 50 år har konsernet grunnlagt av Hans Werner Aufrecht og Erhard Melcher oppfylt drømmene til motorsportsentusiaster. Det første verkstedet grunnla de i 1967 i en gammel mølle de kalte et "ingeniørkontor for konstruksjon og utvikling av løpsmotorer". I 1971 vant AMG 300 SEL 6.8 fra "Aufrecht und Melcher, Großaspach" (AMG) fullstendig overraskende sin klasse i 24-timersløpet på Circuit de Spa-Francorchamps. Den ble også nummer to sammenlagt.

Bildet viser AMG 300 SL som kjører forbi en annen AMG Performance-bil og dermed kan innkassere seieren.
Bildet viser to Mercedes-AMG Performance-modeller i full fart ved siden av hverandre på banen.
Bildet viser to karakteristiske AMG Performance-biler i full fart.

Samarbeidet med Mercedes-Benz startet i 1990. C 36 AMG ble i 1993 lansert som den første modellen i samarbeidet med Daimler-Benz. I 2005 ble Mercedes-AMG et fullverdig datterselskap av Daimler AG og lanserte i 2009 Mercedes-Benz SLS AMG, den første bilen som er komplett utviklet av Mercedes-AMG. Med SLS AMG GT3 gjorde AMG i 2011 sitt inntog i motorsporten. Konsernet lanserte i 2014 Mercedes-AMG GT, før 43-serien ble innført i 2015.