Byhelten: Citan varebil.

Et handlekraftig team. Av handlingsorienterte. For handlingsorienterte.

Book prøvekjøring

Citan: Byhelten.

Citan er en urban varebil med kompakte mål og stort lasterom som passer perfekt for deg som må takle de mange utfordringene i bytrafikken. Med effektive motorer, lange serviceintervaller og attraktive tjenester kan du kjøre økonomisk. Når det gjelder kjøre- og arbeidskomfort byr Citan for eksempel på komfortable seter og lav lastekant. Og du kan velge blant attraktivt utstyr for å gjøre bilen mer individuell.

Høydepunkter.

  1. KOMFORT
  2. Kjøreglede
  3. Driftsøkonomi
  4. Fleksibilitet
  5. Bagasjerom
  6. Sikkerhet
Gjennomtenkt interiør.

Citan forener det behagelige med det nyttige: Det vennlige interiøret overbeviser med sin funksjonalitet og komfort – fra den høye sittestillingen under kjøring til de lave dørtersklene og lastekanten, som gjør lastingen enklere. Betjeningselementene er oversiktlig plassert og det er lett å lese av kombiinstrumentet. For å sikre en best mulig sittestilling kan det komfortable førersetet og det høydejusterbare rattet stilles inn manuelt. Også de praktiske oppbevaringsplassene samt varme- og ventilasjonssystemet bidrar til et behagelig arbeidsklima i hele bilen.

Arbeidsglede og kjøreglede hånd i hånd.

De sterke sidene til Citan gjør at den håndterer alle typer oppgaver: I bytrafikk kan du glede deg over den utrolige smidigheten, mens du på landevei og motorvei nyter godt av den solide trekkraften helt fra bunnen av. Alle tekniske komponenter er nøye tilpasset hverandre – fra motorene med høyt dreiemoment, den 6-trinns manuelle girkassen og understellet med uavhengig hjuloppheng til skivebremsene. Dermed kan du alltid slappe av og nyte Citans dynamiske egenskaper. Og takket være forbruksreduserende tiltak samt avgassrensingen med SCR-teknologi kan du kjøre drivstoffbesparende og med lavere utslipp.

Innsats som lønner seg. På kort og lang sikt.

Bærekraftig og økonomisk kjøring – dette kravet realiserer Citan på en forbilledlig måte. Med effektive motorer, som utmerker seg ved lavt forbruk og lave utslipp – og med serviceintervaller på inntil 30 000 km, som bidrar til lave driftskostnader. Til den høye effektiviteten bidrar som standard også drivstoffbesparende og utslippsreduserende tiltak. Det attraktive prisnivået til Citan og den langvarige mobilitetsgarantien er andre fordeler, som lønner seg både på kort og lang sikt.

Klar for enhver utfordring.

Citan takler hverdagen med imponerende fleksibilitet. Den kan ikke gjøre arbeidet for deg, men uavhengig av hvilken bransje du jobber i, kan den gjøre jobben langt enklere. Det intelligente lasteromskonseptet og de lave lastekantene gir verdifull avlastning. For enkel lasting og lossing er en av bilens sterke sider, i likhet med den fleksible utnyttelsen av den høye transportkapasiteten: Inntil to skyvedører og doble bakdører med en åpningsvinkel på inntil 180° gir ypperlig tilgang til lasterommet.

Citan varebil: full størrelse i to lengder.

Citan varebil gir deg mange muligheter: Som bransjespesialist utmerker den seg sin fleksible bruksorientering. Du kan velge mellom de to påbyggsvariantene lang og ekstra lang. Maksimal lasteromslengde for ekstra lang variant er 2137 mm. Med en lasteromshøyde på 1258 mm har Citan varebil et lasteromsvolum på inntil 3,8 m3. Takket være et stort utvalg tilleggsutstyr kan du tilpasse Citan helt i tråd med dine krav.

Stor på sikkerhet

Også når det gjelder sikkerhet overbeviser Citan i alle henseender. Fra bremsesystemet, som gir korte bremselengder også på våt veibane, via den utkoblbare antispinnreguleringen ASR til ADAPTIVE ESP® og høyderegulerbare 3-punkts sikkerhetsbelter med beltestrammer og beltekraftbegrenser. I tillegg sørger førerkollisjonspute, dagskjørelys og bakkestarthjelp for høy sikkerhet. Utover dette kan for eksempel kollisjonspute for forsetepassasjer og brystkollisjonsputer fås som tilleggsutstyr. Slike systemer som lys- og regnsensor, dekktrykkovervåking og et ryggekamera kan øke sikkerheten ytterligere.

Robust og fleksibelt fundament.

Citan varebil fås i de to kjøretøylengdene lang eller ekstra lang. Den har selvbærende karosseri som har gjennomgått omfattende langtidstester som oppfyller de høye standardene hos Mercedes-Benz. I hverdagen overbeviser karosseriet med meget god sikt i alle retninger og effektiv støydempning.
Kjøretøylengde
Lang
Ekstra lang
Akselavstand
Maks. lasteromslengde
Lasteromsvolum
Maks. nyttelast
2697 mm
1753 mm
3,1 m³
745 kg
3081 mm
2137 mm
3,8 m³
768 kg

Det mobile plassvidunderet for byen.

Romslig varebil i to påbyggslengder.

Citan varebil overbeviser i alle tre påbyggslengder med rikelig plass i lasterommet og stor fleksibilitet. Avhengig av varianten er det plass til inntil tre personer i førerhuset.

De viktigste fordelene ved varebilen:

  • Mange varianter med de to påbyggslengdene lang og ekstra lang til ulike behov for lasteplass
  • Plass til én europall på langs eller to europaller på tvers
  • Plass til inntil tre personer i førerhuset med 2-seters passasjersetebenk foran (tilvalg
  • Stor fleksibilitet ved innlasting – også for plasskrevende kolli – takket være mye tilleggsutstyr som f.eks. det innfellbare passasjersetet foran

Her får du alt inn – og ut igjen etterpå.

Når du kan transportere så mye i lasterommet, må du også sørge for at materialer og verktøy er forsvarlig plassert. Derfor har vi satt opp en skillevegg bak forsetene i Citan varebil. Den beskytter personene foran mot lasten og holder dessuten støv og støy unna. Lasten kan sikres ved hjelp av strammebånd og festeringer i gulvet i lasterommet. Som tilleggsutstyr kan det også monteres festeringer i sideveggen. Dermed kommer også ømfintlige varer trygt frem.

Skillevegg gjennomgående

Skillevegg gjennomgående med ett vindu

Tregulv

Festeringer sidevegg

Skinne på sidevegg med to flyttb. festeringer

Levner ingen tvil om at dette er en Mercedes-Benz varebil.

Eksteriørdesign typisk for merket.

Med sitt tiltalende design typisk for Mercedes-Benz Varebil og høy opplevd verdi ivaretar Citan det positive imaget til de andre varebilseriene i segmentet Small Vans prikkfritt. Det unike designet kan fremheves med ulike standardlakker samt metallic-lakk (tilleggsutstyr) – og gjøres enda mer individuelt med forskjellige eksteriørpakker som tilvalg.

Lorem Ipsum