Ryggekamera

Økt sikkerhet under rygging.

Ryggekameraet hjelper deg under parkering og finmanøvrering: Det gjør området rett bak bilen synlig, et område du ikke har fri sikt til. Dermed kan du unngå skader i forbindelse med parkering og finmanøvrering. Dynamiske hjelpelinjer og 180°-visning gjør det lettere å orientere seg under rygging.

Et infrarødkamera er innebygget i håndtakslisten på bakluken, hvor det filmer området rundt hekken på bilen og sender informasjonen til multimediesystemets display. Takket være digital bildeoverføring leverer kameraet høy bildekvalitet. Ryggekameraet aktiveres idet bilen settes i revers. Det slår seg ikke av før du er ferdig med å manøvrere. Det vil si når revers ikke har vært valgt på 15 sekunder, bilen har kjørt mer enn 10 meter eller fortere enn 10 km/t.

Kamerabildet til ryggekameraet dekker et område på ca. tre meter bak kjøretøyet. Horisontale og vertikale hjelpelinjer hjelper føreren med å anslå avstander. De horisontale linjene vises i en avstand på 0,3 m, 1,0 m og 2,0 m. De vertikale gule linjene representerer bilen bredde pluss 0,1 m sikkerhetsavstand.