Original kontra plagiat Firmakunder | Mercedes-Benz Varebil
Mercedes-Benz originaldeler kontra plagiater

Mercedes-Benz originaldeler kontra plagiater

Falsk konge. Ganske morsomt. Forfalsket reservedel. Ikke morsomt.

Falske reservedeler er en sikkerhetsrisiko.

For oss har din sikkerhet høyeste prioritet. Derfor går Daimler AG konsekvent til aksjon mot piratprodukter. For i motsetning til forfalskede klokker eller luksusvesker går ikke reservedelsplagiater bare ut over merkevare-innehaverens gode navn og rykte, men også kundenes sikkerhet.

Til forveksling lik

Ved første øyekast ser originale og falske reservedeler ofte nesten identiske ut. Basert på utseendet alene kan det være vanskelig å skille en forfalsket reservedel fra en Mercedes-Benz originaldel – selv om den forfalskede kan være ekstremt farlig. For det som er den store forskjellen mellom dem, har til dels svært alvorlige følger for din sikkerhet. Det går tydelig frem av de grundige produkttestene Daimler med jevne mellomrom gjennomfører med ulike piratprodukter. Resultatene er urovekkende. Et team fra Mercedes-Benz etterforsker derfor produktpirater og sporer opp etterligninger over hele verden.

Kriminell virksomhet

I ly av piratproduktvirksomheten har det vokst frem en gigantisk kriminell industri som forårsaker stor økonomisk skade: Falsknerne betaler ikke skatt, bryr seg ikke om arbeidsmiljøet og setter arbeidsplasser i fare hos produsentene av originaldeler.

Men du kan beskytte deg

Basert på utseendet kan det i mange tilfeller være vanskelig å skille mellom et plagiat og en originaldel, og heller ikke prisen er alltid et sikkert kriterium. Du kan imidlertid passe på hvem du kjøper reservedeler fra.

  • Når det gjelder Mercedes-Benz originaldeler, kan du stole på din autoriserte Mercedes-Benz forhandler.
  • Vær forsiktig med mistenkelige produkter eller tvilsomme tilbud. Plagiater tilbys ofte på internett. Aggressivt billigsalg kan ofte være et tegn på forfalskninger.
  • Meld fra om plagiater til merkevarebeskyttelsesteamet til Mercedes-Benz Group AG. Dermed hjelper du oss å drive konsekvent bekjempelse av produktforfalskninger, samtidig som du bidrar til din egen og andre kunders sikkerhet.

Hvis du skulle bli oppmerksom på plagiater, vil vi gjerne at du rapporterer dette til dialog@mercedes-benz.com med overskriften "Markenschutz" (merkevarebeskyttelse).

Takk for at du vil samarbeide med oss om dette.