Effektiv el-drift, kombinert med velkjente kvaliteter.

Bestill nye eVito nå

Rekkevidde på inntil 150 km, .

eVito varebil er så avansert som du forventer at elektrisk mobilitet skal være. I tillegg er den like funksjonell, trygg og komfortabel som Mercedes-Benz Vito. Den høyeffektive elektromotoren med 85 kW (116 hk) [eVito varebil med reg. som nyttekjøretøy (N1). Strømforbruk i testsyklus for blandet kjøring 23 kWh/100 km, CO₂-utslipp 0 g/km] [*] og et dreiemoment på 295 Nm samt de andre elektriske komponentene utnytter synergieffekten fra konsernets modulsystem.

eVito varebil har en rekkevidde på inntil 150 km, . Batteriet har en installert kapasitet på 41 kWh og er med en ladeeffekt på 7,2 kW fulladet på ca. 6 timer (fra 0 til 100 %).

eVito varebil leveres som lang og ekstra lang variant. El-driften medfører ingen begrensninger på lasteromsvolumet som er på 6,0 m³ hhv. 6,6 m³. Den lange varianten har en nyttelast på inntil 1015 kg, mens nyttelasten for den ekstra lange varianten er på inntil 990 kg.

eVito varebil anbefales spesielt for bykjøring der den kjører jevnlige og hyppige turer. eVito varebil er videre egnet for alle bransjer og bruksformål med bruksprofil som tilsvarer bilens rekkevidde.

Høydepunkter.

Effektiv utnyttelse av elektrisk energi.

Maksimal rekkeviddeutnyttelse takket være kjøreprogrammer og energigjenvinning.

Drivsystemet til eVito omfatter elektromotoren, høyvoltbatteriet, kraftelektronikken og batteriladeren. Elektromotoren driver forhjulene ved hjelp av energi fra høyvoltbatteriet. Batteriet lades hovedsakelig via strømnettet, og kan også mates av energi som gjenvinnes når bilen kjører.

eVito har en intelligent driftsstrategi som sørger for en mest mulig effektiv utnyttelse av energien. Tre kjøreprogrammer og fire energigjenvinningstrinn optimaliserer strømforbruket og dermed også rekkevidden til eVito. De tre kjøreprogrammene E+, E og C velges med kjøreprogrambryteren i midtkonsollen, mens de fire energigjenvinningstrinnene D-, D, D+ D++ velges med girskiftehendlene på rattet.

Under energigjenvinning gjenvinnes energi når bilen bremser. For eksempel lades batteriet når bilen kjører i nedoverbakker, i stedet for at energien går tapt i form av varme når bilen bremser. Kombiinstrumentets display viser innstilt kjøreprogram og energigjenvinningstrinn. Denne intelligente driftsstrategien øker den veldrevne varebilens driftsøkonomi under daglig bruk på veien.

Høyvoltbatteriet er fulladet etter 6 timer.

Maksimal ladeeffekt på 7,2 kW.

Høyvoltbatteriet har en effektiv kapasitet på 35 kWh. Ved hjelp av en veggboks eller en ladestasjon kan det lades fra 0 til 100 % i løpet av ca. 6 timer. Full ladeeffekt på 7,2 kW (2 x 16 A) vekselstrøm overføres fra ladeinfrastrukturen via en kabel med ladestøpsel type 2. Ladekablene (tilleggsutstyr) fås enten i fire meters lengde (spiralformet utførelse) eller i åtte meters lengde (glatt utførelse). Kabelens støpsel settes inn i ladekontakten på B-stolpen på førersiden. Bilens sentrallås låser og låser opp tilkoblingen. Status for ladingen ses til enhver tid på ladekontaktens kontrollindikator. Er verken veggboks eller ladestasjon tilgjengelig, kan batteriet lades via det vanlige strømnettet. Ladekabler fås via Mercedes-Benz Accessories.

Behovstilpassede lademuligheter.

Ladeinfrastruktur.

For enkelt- og flåtekunder finnes det to løsninger for ladeinfrastruktur – skreddersydd for den enkelte kundegruppe. Enkeltkunder kan anskaffe seg Mercedes-Benz Wallbox Home i førsteklasses og kompakt design. Veggboksen skal installeres i henhold til lokale forskrifter av en elektriker som kunden velger selv. For kunder med mer enn to biler på ett sted er tilbudet mer omfattende. Sammen med en utvalgt partner tilbyr Mercedes-Benz varebil en løsning for ladeinfrastruktur som omfatter rådgivning, klargjøring på stedet, installasjon av maskinvare for lading samt vedlikehold og brukerstøtte.

Flåtekunder i Tyskland tilbys dessuten en intelligent ladeløsning der det opprettes forbindelse mellom bilen og en kompatibel ladestasjon. På denne måten kan maksimalbelastning unngås eller reduseres, slik at kostnadene reduseres. Tjenesten for intelligent ladestyring fra Mercedes PRO connect er utviklet for flåteadministrasjon og er tilgjengelig via verktøyet for biladministrasjon på Mercedes PRO-plattformen. Tjenesten viser for eksempel ladenivå for elbilene, i tillegg til at lading og klimaregulering styres avhengig av innstilte avreisetidspunkter.

En komplett løsning for elektrisk mobilitet.

Økosystem for el-drevne varebiler.

Vellykket elektrisk mobilitet krever mer enn en el-drevet varebil. Mercedes-Benz har derfor utviklet et komplett økosystem for el-drevne varebiler, som supplerer elektrisk mobilitet på en fremragende måte. Tilbudet omfatter en intelligent og nettverksbasert ladeinfrastruktur, innovative ladetjenester, fremtidsrettede konnektivitetsløsninger samt kompetent service før og etter anskaffelse. Mercedes-Benz Varebil vet nøyaktig hva brukere av elektrisk mobilitet og deres bransjer er opptatt av. Med denne kunnskapen kan vi forenkle kundenes overgang til en effektiv og økonomisk tilværelse med elektrisk mobilitet.

Et forbilledlig sikkerhetsnivå, også med el-drift.

Et godt beskyttet høyvoltsystem.

eVito har bestått de samme biltestene og kollisjonstestene som Vito med forbrenningsmotor. Det betyr at den ligger på det forbilledlige nivået til Mercedes-Benz, også når det gjelder sikkerhet.

Drivlinjen, høyvoltbatteriet og høyvoltledningene er plassert i en ramme som gir god beskyttelse. En beskyttelsesplate beskytter dessuten batterisystemet mot skader fra undersiden. Alle høyvoltledninger er svært godt isolert. Høyvoltkablene gjenkjennes på den oransje fargen. Systemet overvåker kontinuerlig om høyvoltkablene er riktig tilkoblet. Hvis ikke, kobles høyvoltsystemet automatisk fra.

Registrerer kollisjonssensorene en alvorlig ulykke, der for eksempel kollisjonsputer utløses, gjøres bilen automatisk spenningsløs. Under passasjersetet foran sitter det dessuten et frakoblingspunkt som redningsmannskaper kan bruke for å bryte strømforsyningen. Bortsett fra dette er det kun personer med riktig utdannelse som har lov til å utføre arbeider på høyvoltsystemet. Dette må man tenke på hvis bilen skulle få driftsstans.

Ofte stilte spørsmål

Mercedes PRO: forenkler og setter fart i virksomheten.

Enda mer effektiv på de viktigste områdene.

Mercedes PRO er det nye merket til Mercedes-Benz Vans for alle aktuelle og fremtidige tjenester, løsninger og digitale tjenester for den daglige virksomheten. . Vårt mål: å utnytte de digitale mulighetene for å gjøre virksomheten din enda mer effektiv.

Mercedes PRO samler alle relevante tjenester på en nettbasert plattform. Til å begynne med tilbys noen utvalgte tjenester som vil bli kontinuerlig videreutviklet og individuelt tilpasset for deg. Vår ambisjon er å koble dine behov til fremtidsteknologiene vi har utviklet, og å integrere dem intelligent inn i hverdagen din.

[*] Ytterligere informasjon om det offisielle drivstofforbruket og de offisielle CO2-utslippene fra nye personbiler fremgår av håndboken om drivstofforbruk, CO2-utslipp og strømforbruk for nye personbiler (Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen), som kan bestilles gratis ved alle utsalgssteder og Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).

Lorem Ipsum