Nye X-Klasse.

Den forener verdener.

 

 

Book prøvekjøring

Imponerende robust.

Den trosser naturkreftene på en suveren måte, og den markante designen trekker blikkene til seg. Den er robust og sterk nok til at du kjører suverent i vanskelig terreng, og har så oppsiktsvekkende styling at du blir lagt merke til også i storbyjungelen. Dette er bilen som både er en funksjonell og trygg partner i jobbhverdagen og det optimale reisefølge på spontane fritidseventyr. Gled deg over en bil som bringer livsverdener sammen på en helt ny måte: velkommen til X-Klasse – Mercedesen blant pickuper!

Nå med V6-motor

I vår skjer det. Vår pickup, X-Klasse, lanseres med V6-motor og permanent firehjulsdrift. Med 258 hestekrefter får du kraft og stil till de aller tyngste jobbene. 

X350 d 4MATIC har alt du kan forvente deg av en X-Klasse - og mer. Mer kraft. Mer dreiemoment. Flere funksjoner som standard. En mer responsiv bil. For de som viser veien, istedet for å følge den.

Høydepunkter

  1. Robusthet
  2. Offroad
  3. Ytelse
  4. Funksjonalitet
  5. KOMFORT
  6. Modus
  7. Sikkerhet
Den som kan bære mer enn ett tonn, må ha sterk ryggrad.

X-Klasse er tvers igjennom robust: Den laster over 1000 kg og trekker en tilhenger på inntil 3500 kg. Til det trengs et stødig og stabilt skjelett. Derfor har vi bygget opp pickupen vår på en solid stigeramme av høyverdig stål. Følgelig kan du rolig laste opp verktøy, maskiner, materialer eller sports- og fritidsutstyr. Også når du ikke har asfalt under hjulene, er det det robuste rammeverket som hjelper deg å ta deg frem uten større anstrengelser. Etter ønske kan en understellsplate i rustfritt stål beskytte motor, girkasse og eksosanlegg ved kjøring over hindringer i terrenget.

Trosser naturkreftene.

Hvis stokk og stein hadde kunnet la seg forbløffe: Da hadde de blitt imponert over X-Klasse. Takket være firehjulsdrift, ulike firehjulsmoduser, terrengutveksling og differensialsperre (tilleggsutstyr) på bakakselen tar du deg enkelt frem i mer krevende terreng. Den høye bakkeklaringen på 202 mm – som tilleggsutstyr opptil 222 mm – gir terrenget mye plass under bilen. Når du får lyst på litt spenning i hverdagen, og underlaget stemmer, klatrer X-Klasse opp stigninger på opptil ca. 100 % og holder seg kjørestabil ved en skråstilling på opptil ca. 49,8°. For enda mer kjøreglede i terrenget.

Mer kjøreglede i vente!

Sett deg inn, start og kjenn hvordan hele motorkraften er tilgjengelig, selv ved lave turtall. Spesielt den sterke V6-dieselmotoren [X 350 d 4MATIC. Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,90‒0,88 l/mil; CO2-utslipp ved blandet kjøring: 236–230 g/km]* vil gjøre inntrykk med sine suverene kjøreytelser. Med DYNAMIC SELECT kan du velge mellom fem kjøreprogrammer som gir komfortable, terrengegnede, sportslige eller spesielt effektive kjøreegenskaper. I den manuelle DYNAMIC SELECT-modusen skifter du selv gir med girskiftehendlene.

De vide hjulhusene med de brede dekkene er ikke bare imponerende å se på. Med sin store sporvidde bidrar de også til den store tverrdynamikken til X-Klasse. Akkurat som det smidig avstemte multilink-hjulopphenget på bakakselen. For hver sving du tar, gleder du deg enda mer til den neste, og du merker at transportetappen blir til pur kjøreglede.

Et lasteplan fullt av muligheter

"Pick up" – Vi tar det bokstavelig: Det lett tilgjengelige lasteplanet tar mer enn 1000 kg jobb- eller fritidsutstyr – og det kan gjerne være skittent eller vått. Selv mellom hjulhusene er lasteplanet bredt nok til en europall på tvers. Hvis lasten har hjørner og kanter, sørger planbeskyttelsen for at du unngår riper og lakkskader. For at alt skal holde seg der det skal være, er bilen utstyrt med festemuligheter som gir god lastsikring. Og skulle det bli sent en dag, går arbeidet lettere unna med LED-belysning av lasteplanet. Hvis du planlegger en krevende tur, kan det være greit å vite at tilhengervekten er på opptil 3500 kg – også om du har båt- eller hestehenger.

Tøff utenpå, komfortabel inni.

Selv når forholdene er ganske røffe utenfor bilen, skjemmer X-Klasse deg bort med typisk Mercedes-Benz komfort. Tilgangs- og kjøregodkjenningssystemet KEYLESS-GO samt bakkestarthjelpen gjør at du kan sette deg i bilen og starte uten stress. Under kjøring regulerer klimaanlegget eller klimaautomatikken THERMOTRONIC (tilleggsutstyr) kupeen etter ønske. Informasjon og underholdning er tilgjengelig fra de moderne radio- og navigasjonssystemene COMAND Online, Audio 20 USB og Audio 20 CD med konnektivitetstjenestene fra Mercedes me connect. Takket være komfortunderstell og individuelt justerbare seter for fører og forsetepassasjer blir også lange turer en behagelig opplevelse. Som tilleggsutstyr fås elektrisk justerbare seter og seter som også har korsryggstøtte og setevarme. Vel fremme ved målet forenkler Parkeringspakken med 360° kamera parkeringen og manøvreringen. Takket være et intuitivt betjenings- og displaykonsept er det enkelt å betjene alle disse komfortfunksjonene.

Sterk karakter, sikker stil.

X-Klasse viser karakter: Powerdomes på motorpanseret, optisk beskyttelsesplate foran og brede hjulkasser imponerer ved første blikk. Når dørene er åpnet, blir du tatt imot av et stilfullt interiør med horisontalt inndelt førerplass. De tre klart differensierte utstyrsversjonene PURE, PROGRESSIVE og POWER samt stilig originaltilbehør gjør pickupen enda tydeligere til din X-Klasse. Det samme gjør de inntil 19 tommer store lettmetallfelgene og LED High Performance-lyktene i typisk fakkeldesign. For utstyrsversjonen POWER kan du velge mellom to fargekonsepter, skinn black eller skinn nut brown. Kledninger på instrumentpanelet og vinduskantene i kunstskinn ARTICO samt dekorelementer i aluminiums- eller flammetrefinish passer perfekt til det elegante skinninteriøret.

Sikker – ikke bare når det gjelder stil.

Med sin robuste konstruksjon har X-Klasse et solid utgangspunkt for forbilledlig sikkerhet. Dette styrkes ytterligere gjennom en rekke andre sikkerhetsfunksjoner: Forskjellige reguleringssystemer for kjøredynamikk og bremsesystemer – som for eksempel ESP® med tilhengerstabilisering – kan bidra til å registrere og eventuelt avdempe kritiske kjøresituasjoner. I tillegg kan førerassistansesystemer som kjørefeltassistent og aktiv bremseassistent støtte føreren i slitsomme eller kritiske kjøresituasjoner. Om det verste skulle skje, omfatter standardutstyret 7 kollisjonsputer og Mercedes-Benz nødanropssystem.

[*]Ytterligere informasjon om det offisielle drivstofforbruket og de offisielle CO2-utslippene fra nye varebiler og personbiler fremgår av håndboken om drivstofforbruk, CO2-utslipp og strømforbruk for nye varebiler og personbiler som kan bestilles gratis ved alle utsalgssteder. 

Lorem Ipsum